Mindig csak a számolgatás – hogyan juthat tovább a magyar válogatott?

Megosztás

Elég rosszul, két vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot az olasz mester, Marco Rossi együttese Németországban. A magyar csapat először 1:3-ra kapott ki Svájc ellen, majd egy sokkal jobb meccsen a németektől szenvedtük két gólos vereséget. Mivel a skótokat egy elképesztő hajrában megvertük, jelenleg van esély a továbbjutásra, ehhez azonban a cseheknek is lesz még egy-két szava.

Magyarok vagyunk, így evidens, hogy a számolgatás lételeme minden nagyobb futballtornának, ahol képviseltetjük magunkat. Viccet félretéve, a ma esti meccseken valóban szükség lesz rá, hiszen a sorsunk mások kezében van.

Ez első körben nem is okozott problémát, hiszen hétfőn az albánokat megverte Spanyolország, Horvátország pedig nem tudta legyőzni az olaszokat, a 98. percben Zaccagni talált be Livakovic hálójába. Ez azért volt különösen fontos, mert így Horvátország két ponttal zárta a csoportkört, azaz nem előztek meg minket.

Csoboth Kevin, a Skócia elleni mérkőzés gólszerzője

A tegnapi, meglehetősen nehezen nézhető Anglia-Szlovénia már nem hozta a számunkra kedvező eredményt, ami az angolok győzelme lett volna. Így a szlovén csapat hozzánk hasonlóan három ponttal végezte, minket pedig a harmadik helyezettek ranglistájában a negyedik helyre szorított. Tegyük hozzá, pont négy csapat jut innen tovább.

Épp ezért dől el minden a következő párharcokon. A mai mérkőzések:

18:00 Szlovákia – Románia

18:00 Ukrajna – Belgium

21:00 Csehország – Törökország

21:00 Georgia – Portugália

Ha Belgium minimum két góllal veri Ukrajnát, valamint Szlovákia kikap Romániától, akkor a magyar csapat biztosan továbbjut. (Említsük meg, de a legvalószínűtlenebb forgatókönyv, hogy háromgólos szlovák és ötgólos ukrán győzelem születik, vagy háromgólos ukrán és négygólos román siker, bár nekünk ez is jó eredmények lennének).

Emellett fontos, hogy az este kilenc órakor kezdődő meccseken Csehország ne nyerjen, valamint Portugália ne kapjon ki Grúziától. Vagyis, amit tehetünk, hogy teljes erőnkből a portugál és török pontszerzésnek szurkolunk a magyar válogatott továbbjutásáért.

Ha Magyarországnak sikerül venni az akadályokat a harmadik helyezettek csoportjában, Portugáliával fog játszani július elsején, 21 órától.

Képek: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA, AFP

Kapcsolódó cikkek